Il y a déjà quelques temps, Bergère m’avait acheté ça:
Un livre regroupant des recettes primées (Blue Ribbon) lors des state and county fairs (genre de Foire de l’Agriculture par état et comté). J’ai décidé de faire la Don’s Peach Pie et c’était très bon. Alors voici la recette (en anglais).
What:
- two 9-inch crust pie
- 3/4 cup sugar
- 3 Tablespoons all-purpose flour
- 1/4 teaspoon ground nutmeg (plus if needed)
- 1/4 teaspoon almond extract
- Pinch of salt
- 8 peasches, peeled, pitted, and sliced (about 5 cups)
- 2 Tablespoons butter, cut into bits
How:
Heat the oven to 375F. Line a 9-inch pie plate with 1 circle of pastry. Combine the sugar, flour, nutmeg, almond extract, and salt in a small bowl and stir with a whisk to blend. Put the peaches in a large bowl, add the dry ingredients, and mix lightly. Spoom the mixture into the pie shell. Dit with butter and add a bit of extra nutmeg, if desired. Top with pastry, crimp the edges, and cut vents in the top. Bake for 45 to 50 minutes, or until the crust is lightly browned and the juices are bubbling at the vents.
Quand je m’étonnais auprès de L. de l’utilisation de muscade ou de cannelle dans une tarte, elle me répondit que pour les américains se serait plutôt étonnant qu’il n’y ait pas.
Posted in cuisine, miam-miam Tagged: blue ribbon, peach pie, recettes, tarte aux peches